Agil styrning

Agilt ledarskap har många hört talas om, men långt ifrån alla vet vad det egentligen innebär. Vi har träffat Göran Nilsson som skrivit boken "Det agila företaget" och besökt Helsingborgs stad för att se hur tillitsbaserat ledarskap det fungerar i praktiken.

I Helsingborg väljer man koll före kontroll

Mer makt till medarbetarna och mindre detaljstyrning – ja det är några av de främsta anledningarna till att man bytte styrmodell i Helsingborgs stad med målet att få staden att växa. Vi har träffat stadsdirektör Palle Lundberg och ett flertal medarbetare som berättar om förändringsresan.

Läs mer »

"Vi måste vara mer som fiskstim"

Agilt ledarskap har många hört talas om, men långt ifrån alla vet vad det egentligen innebär. Ekonomie doktor Göran Nilsson vid Uppsala universitet, som länge forskat i ämnet, förklarar varför just agilt är det bästa sättet att leda organisationer.

Läs mer »

Mer att läsa

Smart mångfald

När arbetslivet förändras erätter de nya synsätten och förutsättningarna aldrig direkt de gamla. Det vill säga: det kommer att vara flera perspektiv som samexisterar. 

Läs artikeln »

Svenskt ledarskap i världen

Som chef i Sverige kommer man i många fall ha ett team med en mångfald av kulturer och nationaliteter. Därför behöver ledare tränas i både emotionell och kulturell intelligens.

Läs artikeln »

Att leda en flock

Förändringen är det enda som är konstant och nu förändras arbetslivet snabbare än någonsin. Det ställer nya krav på ledarskapet att navigera i ett oförutsägbart landskap.

Läs artikeln »

Bli medlem!

Gör som 44 000 andra ekonomer, bli medlem du också!

Ansök här