Lön är inte allt

Du prioriterar andra saker i din karriär än just lön. Kanske är förmåner som underlättar vardagen viktigare för dig. 

För många är flexibilitet viktigare

Lönen är viktig för våra medlemmar. Det visar samtalen till våra ombudsmän och den flitigt använda lönestatistiken som i dagarna uppdaterades med färska siffror för 2019. Men lönen är inte allt. Många ekonomer väljer att arbeta inom exempelvis sektorer eller regioner som ligger långt ifrån årets medellön på närmare 54 000 kr. Ofta handlar det om medvetna val där man kanske väljer bort storstaden för mer tid med familjen eller arbete på en myndighet för att stå i samhällets tjänst. Andra väljer att komma överens med arbetsgivaren om förmåner som underlättar vardagen. 

 

Snittlöner för olika regioner

Snittlön per region
Källa: Civilekonomernas lönestatistik 2019

 

Mer om flexibelt arbetsliv

Här kan du ta del av en ny artikel från vår tidning Civilekonomen samt få tips på vad du kan förhandla om förutom lön och träningskort.

Osjälviska får mer i lönekuvertet

Vill du ha mer i lönekuvertet? Då hjälper inte vassa armbågar. Snarare får du satsa på att uppoffra dig mer för andra, det har forskning kommit fram till. 

Läs artikeln från Civilekonomen »

Förenkla ditt liv med rätt förmån!

Vi arbetar därför för att varje individ ska ges möjlighet att göra enskilda överenskommelser med arbetsgivaren efter just sina behov.  Här förklarar vi begreppet enskilda överenskommelser på 1 minut.

Tusen tack till Civilekonomerna för professionell och empatisk rådgivning. 

Alexander, medlem

Bli medlem

Bli medlem idag och ta del av Sveriges bästa lönestatisk för ekonomer.

Registrera dig här!