För dig som är jobbsökande

Är du på jakt efter nytt jobb? Här får du råd, tips och stöd vad du bör tänka på inför din intervju eller hur du använder LinkedIn i ditt jobbsökande.

Att söka jobb

Vi delar med oss av nyttig och användbar information du kan behöva när du ska söka jobb. Om du är medlem och behöver ett bollplank erbjuder vi kostnadsfri karriärrådgivning med en karriärrådgivare.

Bra att veta när du ska söka jobb »

Skriva CV och personligt brev

Det är inte helt lätt att skriva ett CV som sticker ut ifrån mängden. Här får du hjälp och råd hur du ska skriva ditt CV och ditt personliga brev. Som medlem erbjuder vi dig dessutom gratis granskning av certifierade karriärcoacher.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig »

Inför arbetsintervjun

Här får du tips och råd hur du bäst förbereder dig inför din arbetsintervju. Vilka kläder är lämpliga på en intervju? Bör du träna på intervjufrågor innan? Vi ger dig också bra tips på om hur du ska löneförhandla och vilka olika anställningsformer som finns.

Bra tips och råd inför din intervju »

Jobbguide för invandrade akademiker

Hur går man tillväga för att hitta ett kvalificerat arbete eller en kompletterande utbildning? Vi har samlat fakta och länkar till myndigheter, organisationer och högskolor för att ge dig kunskap om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar.

Mer om jobbguide för invandrande akademiker »

Några av våra medlemsförmåner

Inkomstförsäkring »

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Det innebär att du får 80 procent av din lön (upp till 80 000 kr per månad) om du skulle bli arbetslös.

Arbetsrättslig hjälp »

Vi är specialister på din arbetsmarknad. Vid behov får du personlig rådgivning och hjälp kring arbetsrättsliga frågor, som lön, avtal eller uppsägningar.

Lönerådgivning & Lönestatistik »

Lön är en viktig del av din anställning, men vad bör du veta och vad kan du göra för att förbättra den? Civilekonomerna är experter på ekonomers löner och anställningsvillkor.

Karriärrådgivning & Coaching »

Ibland står vi inför olika vägval och behöver ett gott råd i vår karriär. Våra rådgivare kan lotsa dig och ge dig tips hur du kan tänka för att komma vidare.

Kostnadsfria seminarier & kurser »

Varje år välkomnar vi tusentals medlemmar på våra kostnadsfria seminarier och kurser. Vi har även kraftiga rabatter på vidareutbildningar via FEI.

Exklusiva bankförmåner »

Samarbetet mellan Civilekonomerna, Danske Bank och SEB ger dig en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi.