I Helsingborg väljer man koll före kontroll

Mer makt till medarbetarna och mindre detajlstyrning några av orsakerna till att man bytte styrmodell i Helsingborg. Stadsdirektör Palle Lundberg och hans medarbetare berättar om hur de gått till att jobba tillitsbaserat fullt ut och varför agil styrning är framtidens ledarskap. 

Agilt ledarskap i praktiken

Få bättre balans

Kämpar du också med det berömda "livspusslet"? I  vår guide "Balans i yrkeslivet" får du några värdefulla råd för hur du kan hinna både jobb och fritid utan att stressa. 

Balans i livet - hämta vår guide »

Tack men nej tack!

En av tre ekonomer över 45 år har drabbats av åldersdiskriminering. Det visar en undersökning som Civilekonomerna gjort. Nu är det hög tid att vi ändrar på det här.

Ta del av vår rapport »

Vi ska utvecklas hela livet

Ekonomer har ljusa framtidsutsikter – men också många utmaningar. För en långsiktig karriär räcker det inte med en utbildning, utan vi behöver ständigt lärande arbetslivet ut.

Läs mer om livslångt lärande »

Nyheter i Civilekonomen

I vår tidning Civilekonomen kan du ta del av reportage, guider, intervjuer och nyheter för att hålla dig ajour med vad som händer i branschen.
 

Gå till Civilekonomen »

"Vi får råd att företrädas av de bästa"

Vår ordförande Lee Wermelin ger sin syn på vad Civilekonomerna står för och varför det är så viktigt med ett fackförbund för akademiker.

Läs mer »

Några av våra medlemsförmåner

Inkomstförsäkring »

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Det innebär att du får 80 procent av din lön (upp till 80 000 kr per månad) om du skulle bli arbetslös.

Arbetsrättslig hjälp »

Vi är specialister på din arbetsmarknad. Vid behov får du personlig rådgivning och hjälp kring arbetsrättsliga frågor, som lön, avtal eller uppsägningar.

Lönerådgivning & Lönestatistik »

Lön är en viktig del av din anställning, men vad bör du veta och vad kan du göra för att förbättra den? Civilekonomerna är experter på ekonomers löner och anställningsvillkor.

Karriärrådgivning & Coaching »

Ibland står vi inför olika vägval och behöver ett gott råd i vår karriär. Våra rådgivare kan lotsa dig och ge dig tips hur du kan tänka för att komma vidare.

Kostnadsfria seminarier & kurser »

Varje år välkomnar vi tusentals medlemmar på våra kostnadsfria seminarier och kurser. Vi har även kraftiga rabatter på vidareutbildningar via FEI.

Exklusiva bankförmåner »

Samarbetet mellan Civilekonomerna, Danske Bank och SEB ger dig en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi.

Civilekonomerna hjälpte mig med tips för att hitta mitt första jobb och få upp lönen under förhandlingarna.

Nicole Meiri - Ekonomiansvarig på S.P.L

Bli medlem i Akavia!

Vi är Sveriges största nätverk för ekonomer. Vi finns här när du behöver oss.

Bli medlem