Nyexad

Det är mycket att tänka på i slutet av studietiden. Vi har sammanställt användbara tips inför klivet ut på arbetsmarknaden.

Inför första jobbet

Här får du tips och råd hur du bäst skriver ditt CV eller hur du förbereder dig inför din arbetsintervjuv. Vi ger dig bra tips om du ska löneförhandla och vilka olika anställningsformer som finns.

Bra tips och råd inför första jobbet »

Här finns jobben om fem år

Årets arbetsmarknadsprognos för akademiker från Saco visar att lärare, officerare och präster kommer att ha lätt att få jobb. Däremot blir det blir tuffare för kommunikatörer och hälsovetare.

Läs var jobben finns om fem år »

Bli medlem!

Vi är Sveriges största nätverk för ekonomer. Vi finns här när du behöver oss.

Registrera dig här!

Några av våra medlemsförmåner

Inkomstförsäkring »

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Det innebär att du får 80 procent av din lön (upp till 80 000 kr per månad) om du skulle bli arbetslös.

Arbetsrättslig hjälp »

Vi är specialister på din arbetsmarknad. Vid behov får du personlig rådgivning och hjälp kring arbetsrättsliga frågor, som lön, avtal eller uppsägningar.

Lönerådgivning & Lönestatistik »

Lön är en viktig del av din anställning, men vad bör du veta och vad kan du göra för att förbättra den? Civilekonomerna är experter på ekonomers löner och anställningsvillkor.

Karriärrådgivning & Coaching »

Ibland står vi inför olika vägval och behöver ett gott råd i vår karriär. Våra rådgivare kan lotsa dig och ge dig tips hur du kan tänka för att komma vidare.

Kostnadsfria seminarier & kurser »

Varje år välkomnar vi tusentals medlemmar på våra kostnadsfria seminarier och kurser. Vi har även kraftiga rabatter på vidareutbildningar via FEI.

Exklusiva bankförmåner »

Samarbetet mellan Civilekonomerna, Danske Bank och SEB ger dig en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi.