Åtta viktiga frågor inför årets semester

Bild

Kan man vabba under sin sommarledighet? Om jag är nyanställd, har jag rätt till semester - och vad gäller egentligen vid förskottssemester? Det är några av de frågor som vår ombudsman Olle Wörman hjälper oss att reda ut. 
 

Kan man vabba fast man redan gått på semester?
- Ja du kan ta ut VAB då, men bara om du är på semester inom EU. Du bör även kontakta din arbetsgivare och få godkännande. 

Om jag är nyanställd på ett företag, hur ser min rätt ut till semester? 
- Semesterreglerna kan se olika ut. Det vanligaste är att semesteråret sträcker sig från 1 april t o m 31 mars året efter. Året innan semesteråret kallas intjänandeåret. Är man anställd hela intjänandeåret har man full semester under semesteråret (som är året efter intjänandeåret). Vissa kollektivavtal har också sammanfallande intjänandeår och semesterår vilket innebär att du tjänar in till semesterdagar samma år som du tar ut semestern. Exempel: Om du börjar på nytt jobb den 1 juli så får du hälften av den semester som du är berättigad till; 15 dagar om du 30 dagars semester. 

Har jag rätt till förskottssemester? 
- Det är arbetsgivaren som beslutar om man ska få förskottssemester.

Vad är skillnaden mellan semestertillägg och semesterersättning? 
- Semesterdagstillägget är ett tillägg du får för varje uttagen semesterdag. En vanlig nivå är 0,8 % av din månadslön för varje uttagen semesterdag. Detta tillägg får du i samband med din semester utöver din vanliga månadslön. Semesterersättning är det du får för dina intjänade men ej uttagna semesterdagar när du slutar din anställning. En vanlig nivå i kollektivavtal är 5,4 % av din månadslön per intjänad semesterdag.

Är semester förhandlingsbart? Kan jag få mer semester som en del av min löneförhandling? 
- Ja, främst i privat sektor kan det förekomma att man kan förhandla om fler semesterdagar. 

Hur ska jag förhålla mig till mitt jobb under semestern, behöver jag kolla min mejl/svara i min jobbtelefon? 
- Nej, du behöver inte jobba på semestern. Om du ändå gör det bör du få ersättning. Man får ha en dialog med chefen om vad som är gångbart. Kanske kan man svara på någon kort fråga från chef eller kollega. Om man är osäker kan man ringa vår medlemsjour och diskutera det enskilda fallet. Det är också beroende av vilken roll man har. En chef kan förväntas vara mer tillgänglig än sina medarbetare. 

Hur mycket får min chef kontakta mig under semester? 
- Utgångspunkten är ingenting men återigen är det dialog som gäller precis som i mitt svar på den föregående frågan. 

Om jag är chef, hur ska jag förhålla mig till mina medarbetare när de är på semestern? När är det okej att kontakta/mejla dem?
- Helst ska man ju undvika att kontakta medarbetare på semester. Jag tycker man bara gör det när man inte har andra lösningar och att det bör bara vara enkla korta frågor som kräver enkla svar. 

Läs mer:

Så kan du förhandla om enskilda förmåner

Ha koll på vilka regler som gäller vid ledighet

Hitta lugnet inför semestern

Byt till dig fler lediga dagar