Om Medlemskapet

Civilekonomernas olika medlemskap har olika villkor knutna till sig. Här kan du läsa vad som gäller för just ditt medlemskap.

Medlem i Civilekonomerna

Bli medlem i Civilekonomerna, Sveriges största förbund för ekonomer! Oavsett var du befinner dig i karriären, om du arbetar, söker arbete eller studerar så kan du vara medlem hos oss.

Medlemsavgifter

Som yrkesverksam medlem i Civilekonomerna ingår inkomstförsäkring i medlemskapet förutsatt att du är medlem i Akademikernas a-kassa (ingen annan a-kassa gäller). Tänk på att du själv ansöker om medlemskap hos Akademikernas a-kassa. 

Mer om medlemsavgifter »

Medlemsvillkor

För ordinarie medlemskap i Civilekonomerna krävs en akademisk examen i ekonomi motsvarande lägst en kandidatexamen på 180 högskolepoäng (120 poäng enligt det gamla systemet). Minst 90 högskolepoäng ska vara i ett ekonomiskt ämne. 

Läs mer om våra medlemsvillkor »

Bli medlem!

Vi är Sveriges största nätverk för ekonomer. Vi finns här när du behöver oss.

Registrera dig här!

Några av våra medlemsförmåner

Inkomstförsäkring »

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Det innebär att du får 80 procent av din lön (upp till 80 000 kr per månad) om du skulle bli arbetslös.

Arbetsrättslig hjälp »

Vi är specialister på din arbetsmarknad. Vid behov får du personlig rådgivning och hjälp kring arbetsrättsliga frågor, som lön, avtal eller uppsägningar.

Lönerådgivning & Lönestatistik »

Lön är en viktig del av din anställning, men vad bör du veta och vad kan du göra för att förbättra den? Civilekonomerna är experter på ekonomers löner och anställningsvillkor.

Karriärrådgivning & Coaching »

Ibland står vi inför olika vägval och behöver ett gott råd i vår karriär. Våra rådgivare kan lotsa dig och ge dig tips hur du kan tänka för att komma vidare.

Kostnadsfria seminarier & kurser »

Varje år välkomnar vi tusentals medlemmar på våra kostnadsfria seminarier och kurser. Vi har även kraftiga rabatter på vidareutbildningar via FEI.

Exklusiva bankförmåner »

Samarbetet mellan Civilekonomerna, Danske Bank och SEB ger dig en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din vardagsekonomi.