Minska steget mellan student- och arbetsliv

Som studentmedlem får du tillgång till filmer som handlar om ditt nästa steg ut i arbetslivet. Val av inriktning och vikten av en masterutbildning är några av de frågor som diskuteras. Dessutom får du konkreta tips kring hur du bäst bygger ett cv och vad du ska tänka på när du söker jobb.  

Hur viktigt är val av inriktning?

En examen i företagsekonomi ger en bred grund att stå på, så frågan är hur viktigt det egentligen är att välja rätt inriktning.

Se filmen »

Måste jag ta en mastersexamen?

Är masterexamen en förutsättning för en lyckad karriär eller räcker det med att ta en kandidat? Det är frågan som diskuteras i denna film.

Se filmen »

Så bygger du CV under studietiden

För att sticka ut ur mängden är det viktigt att visa på engagemang och drivkraft – redan under studietiden. Ta del av några experttips här.

Se filmen »

Attrahera nya medarbetare

Den ökade rörligheten på arbetsmarknaden ställer nya krav på arbetsgivarna för att attrahera och behålla medarbetare. 

Se filmen »

Experttips till dig som söker jobb

Här får du råd och tips kring hur du väljer rätt arbetsgivare och vilka frågor som är bra att ställa under nästa anställningsintervju. 

Se filmen »

Praktik och studier utomlands

Att göra praktik eller läsa på universitet och högskolor i andra länder är något som lockar många, men vad ger det egentligen din karriär? 

Se filmen »

Så är det att jobba som konsult

Gillar du miljöombyte, träffa människor och få stor variation i jobbet? Då kanske konsultyrken kan vara något för dig.  

Se filmen »

Lätt att lära? Då kan du bli framgångsrik

Kraven på att hänga med i utvecklingen blir allt högre - och en persons learnability allt mer central för att göra karriär. 

Se filmen »

Därför är din personlighet viktig

Söker du jobb? Var i så fall beredd på att arbetsgivarna inte bara ser till din utbildning och erfarenhet, utan även hur du är som person. 

Se filmen »