"Att nätverka är viktigt"

Med ena benet i den strategiska planeringen och det andra i den dagliga verksamheten är det viktigt för Johan Ström att vara tillgänglig för sin arbetsgrupp. Läs om hans jobb som Head of Key Account Management på Bravura.

Hur fick du första jobbet?
Att nätverka är viktigt! Jag fick min första tjänst efter examen genom en gammal kontakt. Vi diskuterade vad jag var intresserad av och han kontaktade HR-avdelningen på mitt nuvarande företag och vips så var jag inbokad på en intervju. Några turer upp till Stockholm och sedan hade jag fått en tjänst.

Vad innebär det att jobba som Head of Key Account Management?
I min roll arbetar jag både operativt och strategiskt för att säkerställa att våra nyckelkunder får den bästa tänkbara leveransen. Jag leder en grupp av duktiga KAM-säljare och KAM-konsultchefer och tillsammans jobbar vi gentemot några av Bravuras viktigaste och största kunder. Jag fokuserar mycket på ledarskap och vill vara tillgänglig oavsett om det rör sig om att vara delaktig i införsäljningen eller leveransen. Utöver detta är jag även med i den operationella ledningsgruppen på Bravura, där vi kontinuerligt jobbar med att utveckla Bravura i rätt riktning. 

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
Må hända att det är en klyscha men den ena dagen är inte den andra lik. Jag jobbar mycket i projektform och således blir det mycket möten, både internt och externt. Utöver det försöker jag vara tillgänglig så gott det går för att försöka bidra till min avdelnings utveckling.

Har du några framtida mål?
Givetvis har jag framtida mål, men det som gäller just nu är att vara med på den fortsatta resa som Bravura gör.

Vilka är dina bästa råd till den som är nyexad?
Nätverk är viktigt, men jag tror att många glömmer bort att nätverka internt. Visa vad du är intresserad av, vill du jobba på marknadsavdelningen så prata med chefen där. Sen är det alltid bra att vara intresserad av vad som driver företaget framåt. Var kommer intäkterna ifrån?

 
Namn: Johan Ström
Ålder: 28
Arbetsgivare: Bravura Sverige AB
Jobbar som: Head of Key Account Management
Min utbildning: Företagsekonomi, Linnéuniversitetet
Inriktning: HR och Organisation
Examensår: 2012