Det ska vara en ömsesidig match

Behöver din arbetsgrupp hjälp? Då kanske Therese S:t Cyr Linnarsson är rätt person för er. För en managementkonsult i början av karriären har hon redan kommit långt. Och längre ska det bli. Ta del av hennes bästa tips och framtida karriärmål.

Hur fick du första jobbet?
En kontakt på LinkedIn länkade en annons från Influence där det stod att de sökte blivande managementkonsulter. När jag läste annonsen och om företaget blev jag genast såld då Influence kändes som ett företag för mig. Efter att jag hade skickat in CV, betyg och personligt brev hade jag en första intervju med case, sedan var det en rekryteringsdag, sedan personlighetstest och återkopplingsintervju och slutligen en intervju med VD. 

Vad innebär det att jobba som managementkonsult?
Generellt kan man säga att som managementkonsult arbetar du ofta projektbaserat i team, du arbetar tillfälligt i organisationer där din expertis behövs och du hjälper organisationer med någon typ av förändring. På Influence innebär det att du är genuint intresserade av problemlösning och människor och av att vilja utveckla verksamheters prestationsförmåga med det vi kallar kollektiv intelligens. Som konsult på Influence jobbar du både med att hjälpa organisationer att utveckla strategier, strukturer och processer men även att utveckla gruppers förmåga att samarbeta och fatta bättre beslut.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
Det kan låta klyschigt men för det mesta är ingen dag den andra lik. Den här veckan har jag delat min tid mellan två olika projekt. Ett av projekten handlar om att hjälpa en kund att förbereda och facilitera en intern projektledarutbildning. Det innebär att tillsammans med kunden arbeta igenom det material de har om projektledning och att ha frekventa möten med kunden för att förankra och få input till utbildningsmaterialet. Det andra projektet är en organisation som vill uppdatera och förnya sin vision. Vi är precis i uppstarten av detta projekt så den här veckan har jag och min kollega haft möten med organisationens interna projektgrupp för att formulera syfte och mål med projektet.

Har du några framtida mål?
Just nu satsar jag på att försöka arbeta i så många olika typer av projekt och med så många olika kollegor som möjligt för att bredda min kompetens och erfarenhet och bli en vass managementkonsult. Ett mer långsiktigt mål är att utvecklas till en riktigt bra projektledare. 

Vilka är dina bästa råd till den som är nyexad?
Att hitta ett jobb där inte bara dina egenskaper och kompetenser matchar vad företaget efterfrågar men se till att företaget faktiskt matchar dina värderingar och vad du anser är viktigt för att din vardag ska fungera. Det ska vara en ömsesidig match. Jag tror att det är viktigt att våga ställa krav på potentiella arbetsgivare och för att kunna göra det måste man själv ha funderat kring vad man värderar. 


Namn: Therese S:t Cyr Linnarsson
Ålder: 26
Arbetsgivare: Influence AB
Jobbar som: Managementkonsult
Min utbildning: Ekonomiekandiat (Lunds Universitet) samt MSc Economics and Business Administration (Copenhagen Business School)
Inriktning: Företagsekonomi (Lund) och Strategy, Organization and Leadership (CBS)
Examensår: 2013 Lund, 2015 Köpenhamn
Medlem i Civilekonomerna? Ja