"Revision på EY handlar mycket om att verka i en fartfylld miljö"

Som revisor tillbringar du ibland mer tid hos kunder än på egna kontoret. Hör hur en vanlig dag under högsäsong ser ut för Simo Panas.

Hur fick du första jobbet?
Jag var en av dem som gjorde min ansökan den traditionella vägen - via EYs karriärsida. Efter att ha genomgått ett par intervjuer samt ett färdighetstest blev jag erbjuden en provanställning.

Vad innebär det att jobba som revisor?
Revision på EY handlar mycket om att verka i en fartfylld miljö där den ena dagen aldrig är den andra lik. Att arbeta i team med personer som har olika erfarenhetsnivåer, specialistområden, geografisk placering och modersmål är en del av vardagen. Något som jag tycker är väldigt tilltalande med mitt jobb är alla de olika bolag och organisationer jag kommer i kontakt med. Generellt sett spenderar jag cirka 50 % av min arbetstid ute hos olika kunder. 

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
Under den gångna högsäsongen har mina dagar präglats av att jag är inne på kontoret strax innan 07:00 för att kunna sätta mig in i dagens uppdrag. Vid 08:00 åker jag och mitt team ut till kunden där vi utför merparten av revisionen. När klockan börjar närma sig 17:00 åker vi tillbaka till kontoret. Väl tillbaka på kontoret brukar jag försöka avsluta eventuella släpande arbetsuppgifter vars deadline börjar närma sig.

Har du några framtida mål?
Det mål som är mest fokus på just nu är att klara av Göteborgsvarvet, vilket kan bli intressant då jag inte tränat på x-antal veckor till följd av den gångna högsäsongen. Rent karriärmässigt ser jag positivt på att inom några år skriva provet för att bli auktoriserad revisor. 

Vilka är dina bästa råd till den som är nyexad?
Många av er som kommer direkt från skolan och är vana vid att prestera bra på tentor kommer bli chockade av hur mycket nytt det är att lära sig och hur långsam man är i relation till ens kollegor. Detta är fullt normalt och ni kommer lära er yrket snabbare än vad ni någonsin kan föreställa er. På många företag, som hos oss på EY, tilldelas man en mentor i början av ens anställning. Ett hett tips är att verkligen använda denna resurs för att lättare komma in i yrket.

 

Namn: Simo Panas
Ålder: 24
Arbetsgivare: EY
Jobbar som: Auditor
Min utbildning: Civilekonom vid Högskolan i Borås med inriktning Redovisning
Examensår: 2015
Medlem i Civilekonomerna sedan: 2012